ალუბლის უგემრიელესი და უნაზესი ღვეზელი მომჟავო-მოტკბო არომატებით

ძვირფასო დიასახლისებო, ისე როგორ ჩაივლის ალუბლობის სეზონი, რომ უგემრიელესი, ნაზი და საოცრად არომატული, მომჟავო-მოტკბო გემოს მქონე ალუბლის ღვეზელი არ გამოაცხოთ.

დესერტის ცომის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ შემდეგი ინგრედიენტები:

  • კვერცხი 3 ცალი
  • შაქარი 150 გრ
  • ფქვილი 150 გრ
  • გამაფხვიერებელი ნახევარი ჩ. კ.

კრემის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ შემდეგი ინგრედიენტები:

  • ნაღები (33-35%-იანი ცხიმიანობის) 250 გრ
  • ყველი მასკარპონე 250 გრ
  • შაქარი 150 გრ

შიგთავსისთვის:

  • ალუბალი

ზემოდან მოსაყრელად:

  • დაგჭირდებათ 100 გრ შოკოლადი

მომზადების წესი:

  1. კვერცხი და შაქარი 5-7 წუთის განმავლობაში ათქვიფეთ  მიქსერის მაქსიმალურ სიჩქარეზე.
  2. თანდათან დაამატეთ ფქვილი, ურევთ ხის ან პლასტმასის კოვზით და ცომიც მზად არის.
  3. საცხობ ფორმაში ჩააფინეთ პერგამენტის ქაღალდი, წაუსვით ცხიმი და ცომი თანაბრად გაანაწილეთ.
  4. ღუმელი გააცხელეთ 180 გრადუს ტემპერატურაზე. მოსამზადებლად დასჭირდება 20-25 წუთი.
  5. ბისკვიტი ფორმიდან ამოიღეთ გაგრილების შემდეგ.
  6. ბისკვიტი ალუბლის წვენით დანამეთ და ზედაპირზე დააწყვეთ დაკურკული ალუბლები.

ამზადებთ კრემს:

  1. ნაღები და შაქარი კარგად ათქვიფეთ.
  2. დაამატეთ მასკარპონე და ცოტა ხანს კიდევ ათქვიფეთ.
  3. ნაზი და ჰაეროვანი კრემი დაიტანეთ ალუბალზე და თანაბრად გაანაწილეთ. შეგიძლიათ გამოიყენოთ თქვენთვის ხელმისაწვდომი მოხარშული კრემი.
  4. კრემი დაფარეთ გახეხილი შოკოლადით.
  5. ალუბლის საოცრად არომატული დესერტი 3-4 საათით შედეთ მაცივარში.

გემრიელად მიირთვით და ისიამოვნეთ!