ერთი ქილა და სხვადასხვა ბოსტნეულის ხრაშუნა მარინადი. გემრიელობა, რომელიც აუცილებლად შეგიყვარდებათ

შემოგთავაზებთ საოცრად არომატული მწნილის რეცეპტს. უგემრიელესია ერთ ქილაში სანელებლების არომატული მარინადით დამწნილებული კიტრი, პამიდორი, ბულგარული წიწაკა, პატისონი (შეგიძლიათ პატისონი ყაბაყით ჩაანაცვლოთ).

საჭირო ინგრედიენტები და მომზადების წესი:

  1. მწნილის მოსამზადებლად აირჩიეთ პატარა ზომის საღი პამიდვრები, წითელი ბულგარული წიწაკა, პატისონი და კიტრი.  კიტრი ცოტა ხნით დატოვეთ გამდინერე წყალში.
  2. ქილები გაასტერილეთ. ინგრედიენტები გათვლილია ლიტრიან ქილაზე.
  3. ქილაში ჩაყარეთ შავი მოცხარის 2 ყლორტი (ძალიან უხდება და, რა თქმა უნდა, თუ თქვენთვის ხელმისაწვდომია), ნახევარი ცხარე წიწაკა, ალუბლის, პირშუშხას, რეჰანის 2-2 ფოთოლი, დიდ კამა ე. წ. კამის ქოლგა, ნიახურის 2-3 ღერო, 2 კბილი ნიორი და თუ სურვილი გაქვთ, დაამატეთ რგოლებად დაჭრილი ცოტა ხახვი.
  4. შემდეგ რიგრიგობით ლამაზად ჩააწყვეთ ბოსტნეული. ქილა კარგად გაავსეთ და დაასხით ადუღებული წყალი, დაახურეთ ხუფი და ცოტა ხნით, მარინადის მომზადებამდე, გააჩერეთ. შემდეგ წყალი გადაღვარეთ.

ამზადებთ მარინადს:

  • ინგრედიენტები გათვლილია 1 ლ წყალზე.
  • მარილი 1,5 ს. კ.
  • შაქარი 1 ს. კ.
  • მიხაკი 3-4 ბუტონი
  • შავი პილპილის 3-4 მარცვალი
  • სურნელოვანი პილპილი 3-4 მარცვალი

ინსტრუქცია:

  1. წყალი აადუღეთ, დაამატეთ მოცემული ინგრედიენტები და ადუღეთ 3 წუთი.
  2. მომზადებული მარინადი დაასხით ბოსტნეულს, დაამატეთ ჩაის კოვზამდე (არ გაავსოთ) ძმრის ესენცია და მოხუფეთ. ქილები დააწყვეთ თავდაყირა და გაგრილებამდე შეფუთეთ.

ისიამოვნეთ თქვენი შემოქმედებით, რადგან ფერად-ფერადი ბოსტნეულით სავსე ქილები ძალიან ლამაზია, შემდეგ კი გემრიელად მიირთვით!