შემოგთავაზებთ გემრიელი, სურნელოვანი, ზურმუხტისფერი, გამაგრილებელი, საზაფხულო სასმელის რეცეპტს.
რეცეპტი, ჯერ კიდევ, მე-19 საუკუნეში შექმნა თბილისელმა ფარმაცევტმა. გთავაზობთ უცვლელი სახით.
ტარხუნისა და ლიმონის საოცარი კომბინაცია გაგიადვილებთ ზაფხულის სიცხესთან გამკლავებას. გარდა ამისა, შეგიძლიათ მოხუფოთ და ზამთარშიც დააგემოვნოთ.
მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:
- ტარხუნა 2 კონა
- შაქარი 320 გრ (შეგიძლიათ დაამატოთ თქვენი გემოვნების მიხედვით)
- ლიმონი 2 ცალი
მომზადებისა და გამოყენების წესები:
- მოცემული ინგრედიენტებით შეძლებთ 4 ცალი ორლიტრიანი ქილის მომზადებას.
- ქილები და ხუფები გაასტერილეთ.
- ტარხუნა კარგად გარეცხეთ.
- ლიმონი დაჭრით და ამოაცალეთ თესლი.
- მზა ინგრედიენტები გაყავით ოთხ თანაბარ ნაწილად და
- გაანაწილეთ ქილებში, დააყარეთ 80-80 გრ შაქარი, დაასხით მდუღარე წყალი და მოხუფეთ. ქილები დააწყვეთ თავდაყირა და შეფუთეთ გაგრილებამდე.
გემრიელად მიირთვით და ისიამოვნეთ!