ბულგარული წიწაკის მარინადი. ეს გემრიელობა უმარტივესი მოსამზადებელია

შემოგთავაზებთ რეცეპტს, რომლის მიხედვით შეძლებთ ბულგარული წიწაკის ძალიან გემრიელი და არომატული მწნილის მომზადებას. დაუჯერებლად გემრიელი მწნილი ძალიან უხდება ხორცს, თევზს.

მოსამზადებლად დაგჭირდებათ შემდეგი ინგრედიენტები:

  • ტკბილი ბულგარული წიწაკა (შეგიძლიათ აირჩიოთ  სხვადასხვაფერი) 7 კგ
  • ქინძი და ნიახური 200-200 გრ
  • ნიორი 2 თავი

მარინადის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:

  • მზესუმზირის ზეთი ნახევარი ლ
  • წყალი 1 ლ
  • ძმარი 100 მლ
  • მარილი 2-3 ს. კ.
  • შაქარი 100 გრ
  • შავი პილპილის მარცვლები 10 ცალი
  • დაფნის ფოთოლი 3-4 ცალი

მომზადების წესი:

  1. ქილები და ხუფები გაასტერილეთ.
  2. აარჩიეთ წითელი ხორციანი ბულგარული წიწაკები. გაასუფთავეთ თესლისგან, გაჭერით შუაზე (სიგრძეზე) ან გაყავით 4 ნაწილად.
  3. მწვანილი და ნიორი დაჭერით საშუალო ზომის ნაჭრებად.
  4. მარინადის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ საშუალო ზომის ქვაბი. ადუღებულ წყალს  დაამატეთ მოცემული ინგრედიენტები და აადუღეთ. შემდეგ ნაწილ-ნაწილ ჩაყარეთ წიწაკა და ადუღეთ 5-5 წუთი.
  5. მზა წიწაკები ქვაბიდან პირდაპირ ქილებში გაანაწილეთ, თან  ფენა-ფენა მოაყარეთ მწვანილი და ნიორი.
  6. როდესაც წიწაკის მოთუშვას მორჩებით, დარჩენილი მარინადით გაავსეთ ქილები, დაახურეთ ხუფები და ჩვეულებრივი წესის მიხედვით გაასტერილეთ (ადუღებიდან ადუღეთ 15 წუთი) და  მოხუფული ქილები დააწყვეთ თავდაყირა და შეფუთეთ გაგრილებამდე.

გემრიელად მიირთვით!