უგემრიელესი, ხრაშუნა და არომატული კიტრის მწნილი ზამთრისათვის ძმრის გარეშე

შემოგთავაზებთ კიტრის უგემრიელესი მწნილის რეცეპტს. მწნილის მოსამზადებლად ძმრის ნაცვლად იყენებთ ლიმონმჟავას. კიტრი გამოდის ხრაშუნა და ძალიან გემრიელი.

გასტერილებულ ლიტრიან ქილებში ჩააწყვეთ ცოტა აყვავებული კამა, ალუბლისა და ჟოლოს 2-2 ფოთოლი, ცხარე წიწაკა (თქვენი გემოვნების მიხედვით), სურნელოვანი პილპილის 1-2 მარცვალი,  2 კბილი ნიორი. შემდეგ ლამაზად ჩააწყვეთ კიტრები.

შეგიძლიათ სილამაზისთვის დაამატოთ მრგვალად დაჭრილი სტაფილო.

წყალი აადუღეთ, გაავსეთ ქილები და დაახურეთ ხუფები. გააჩერეთ 15-20 წუთი. შემდეგ წყალი ქილებიდან ისევ გადმოასხით ჩაიდანში, აადუღეთ და კვლავ დაასხით ქილებს. გააჩერეთ 15-20 წუთი. კიდევ ერთხელ წყალი ქილებიდან გადაასხით ჩაიდანში, ანუ პროცედურას იმეორებთ 3-ჯერ, და შემდეგ ამზადებთ მარინადს.

ლიტრ-ნახევარ წყალს დაამატეთ 4 ჩ. კ. მარილი, 4 ჩ. კ. შაქარი და აადუღეთ. ადუღეთ 5 წუთი. მარინადი გაანაწილეთ ქილებში და თითოეულ ქილას (ლიტრიან ქილას) დაამატეთ ნახევარ ჩაის კოვზზე ცოტა ნაკლები ლიმონმჟავა. გაითვალისწინეთ, სამლიტრიან ქილას სჭირდება 1 ჩ. კ. ლიმონმჟავა.

ქილები დახუფეთ, დააწყვეთ თავდაყირა და გაგრილებამდე შეფუთეთ.

ცადეთ, მოამზადეთ, აუცილებლად მოგეწონებათ და ყველას გააოცებთ თქვენ მიერ მომზადებული ხრაშუნა და გემრიელი კიტრის მწნილით.

გემრიელად მიირთვით!