ცხარე აჯიკა ზამთრისათვის. მარტივი რეცეპტი მარტივი ინსტრუქციით

0
812

შემოგთავაზებთ უგემრიელესი და საოცრად არომატული ცხარე აჯიკის რეცეპტს. ზღაპრულად სურნელოვანი, მკვეთრი წითელი აჯიკა უმარტივესი მოსამზადებელია.

აჯიკის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ შემდეგი ინგრედიენტები:

  • პამიდორი 2,5 კგ
  • სტაფილო 1 კგ
  • ნიორი 200 გრ
  • წითელი ცხარე წიწაკა 3-5 ცალი (ან თქვენი გემოვნების მიხედვით)
  • მზესუმზირის ზეთი 200 მლ
  • ძმრის ესენცია 1 ჩ. კ.
  • შაქარი 200 გრ
  • მსხვილი მარილი 3-4 ჩ. კ.

მომზადების წესი:

  1. ინგრედიენტები მოამზადეთ.
  2. სტაფილო გათალეთ, გახეხეთ მსხვილ სახეხზე.
  3. პამიდორი დაჭერით კუბიკებად და დააწყვეთ საწურზე.
  4. ნიორი დაჭყლიტეთ. ცხარე წიწაკა გაასუფთავეთ თესლისგან და დაჭერით.
  5. სქელძირიან ქვაბში მოათავსეთ პამიდორი, სტაფილო, ცხარე წიწაკა, ზეთი და დადგით საშუალო ცეცხლზე. თუშეთ 1 საათი. შიგადაშიგ აუცილებლად მოურიეთ.
  6. შემდეგ დაამატეთ მარილი, შაქარი, ძმრის ესენცია, ნიორი და მხოლოდ რამდენიმე წამით გამოიყენეთ ხელის ბლენდერი.  ადუღეთ კიდევ 5 წუთი.

ცხელი აჯიკა ჩაასხით გასტერილებულ პატარა ქილებში, დაახურეთ ასევე გასტერილებული ხუფები, დააწყვეთ თავდაყირა და გაგრილებამდე შეფუთეთ.

გემრიელად მიირთვით!