თევზის კატლეტები ყველით. ეს რეცეპტი ნამდვილი აღმოჩენაა, განსაკუთრებით კი თევზის მოყვარულთათვის

შემოგთავაზებთ გემრიელი და სასარგებლო კერძის რეცეპტს. თევზის კატლეტი მოსამზადებლად უმარტივესია და მზადდება ძალიან სწრაფად.

მოსამზადებლად დაგჭირდებათ შემდეგი ინგრედიენტები:

  • თევზის ფილე 250 გრ
  • კარაქი 60 გრ
  • ხმელი ყველი 60 გრ
  • შავი პილპილი გემოვნებით
  • მარილი გემოვნებით
  • რეჰანი 4 მწიკვი
  • ორეგანო 4 მწიკვი
  • ზეთი 2 ს. კ.
  • კვერცხი 1 ცალი
  • ფქვილი 3 ს. კ.
  • საფანელი

მომზადების წესი:

  1. თეთრი თევზის ფილე გარეცხეთ, ხელსახოცით გააშრეთ და მსუბუქად დაბეგვეთ ერთი მხრიდან. გაყავით 4 ნაწილად, მოაყარეთ მარილი და შავი პილპილი.
  2. ყველი გახეხეთ და გაყავით 4 ნაწილად. კარაქი გაყავით 4 ნაწილად.
  3. თევზის ნაჭერზე მოაყარეთ ყველი, შუაში დაადეთ კარაქი, მოაყარეთ მწიკვი რეჰანი, მწიკვი ორეგანო და გადაახვიეთ. ასე მოამზადეთ ოთხივე ნაჭერი.
  4. ცალკე თეფშზე აურიეთ ფქვილი და საფანელი. ცალკე ჭურჭელში ათქვიფეთ კვერცხი.
  5. ტაფაზე დაასხით ზეთი.
  6. თევზის თითოეული ნაჭერი ამოავლეთ ფქვილში, შემდეგ_ კვერცხში და დააწყვეთ ცხელ ტაფაზე. შეწვით ორივე მხრიდან.

თევზის კატლეტი წარადგინეთ სასურველ გარნირთან ერთად  და ყველა აღაფრთოვანეთ თქვენი ნამზადით.

გემრიელად მიირთვით!