მე ამ რეცეპტს ვუწოდე – ,,ეკლერი, რომელიც ყველასთვის იდეალურია”. თქვენს სუფრაზე მსოფლიოში სახელგანთქმული დესერტი აღმოჩნდება.
მასალები:
ცომი:
- წყალი – 1 ჭიქა
- მარილი – მწიკვი
- მარგარინი – 125 გ
- ფქვილი – 1 ჭიქა
- კვერცხი – 6 ცალი
კრემი:
- რძე – 0,5 ლიტრი
- კვერცხი – 2 ცალი
- შაქარი – 1 ჭიქა
- ფქვილი – 2 ს.კ.
- სახამებელი – 2 ს.კ.
- ზეთი – 200 გ
გლაზური:
- არაჟანი – 2 ს.კ.
- შაქარი – 0,5 ჭიქა
- კარაქი – 50 გ
- კაკაო – 2 ს.კ.
როგორ მოვამზადოთ ეკლერი:
თასში ჩაასხით ერთი ჭიქა წყალი, დაამატეთ მწიკვი მარილი, მარგარინი და ადუღეთ.
როდესაც მთლიანი მასა ადუღდება, ნელა დაამატეთ ერთი ჭიქა ფქვილი, აურიეთ ყველა ინგრედიენტი.
გადმოდგით გაზიდან და დაამატეთ კვერცხი, თანდათანობით გატეხეთ თითოეული. მზა ცომი არ უნდა იყოს ძალიან სქელი.
საცხობ ფირფიტას წაუსვით ზეთი და წყალში გაჟღენთილი კოვზი, ან საკონდიტრო ტომრის დახმარებით ცომი გააცხელეთ საცხობ ფირფიტაზე.
ჩვენ ცომს ვდებთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 180°C- ზე და ვაცხობთ 40 წუთის განმავლობაში. სანამ ეკლერები არ გამოცხობენ, ღუმელი არ გააღოთ.
მოამზადეთ კრემი: ამისათვის, ტაფაში გაათბეთ რძე, მაგრამ არ უნდა მოიხარშოს. ცალკე გატეხეთ კვერცხი, დაამატეთ შაქარი, ფქვილი და სახამებელი.
რძე, რომელიც გაათბეთ და ცეცხლზე დგას, დაუმატეთ მიღებული მასა და მუდმივად აურიეთ.
როდესაც მასა გახდება ერთგვაროვანი, გააციეთ და დაამატეთ ზეთი ოთახის ტემპერატურაზე, აურიეთ.
მოამზადეთ გლაზური: გამდნარ კარაქს დაამატეთ არაჟანი, შაქარი და კაკაო. მუდმივად ურიეთ, მიიყვანეთ მასა ერთგვაროვან მდგომარეობაში.
როდესაც ცომი მთლიანად გაცივდება, შეავსეთ იგი კრემით თქვენთვის ხელსაყრელი ფორმით: შეგიძლიათ ეკლერი გაჭრათ შუაში, ნახევარში მოათავსოთ კრემი და უბრალოდ დაფაროთ მეორე ნახევრით, ან შეგიძლიათ გააკეთოთ პატარა ხვრელი, და გამოიყენეთ საკონდიტრო ჩანთა კრემის წასასმელად.
გემრიელად მიირთვით!