გამოიყენეთ მიხაკი სწორად, რათა მოიშოროთ ფრჩხილის სოკო, კანდიდოზი, ხველა და გაიუმჯობესოთ სისხლის მიმოქცევა

მიხაკი კულინარიაში ფართოდ გამოიყენება, კერძებს სასიამოვნო არომატს და გემოს აძლევს. მაგრამ მას გაცილებით მეტი პოტენციალი აქვს!

ის მდიდარია ჩვენი ორგანიზმისთვის აუცილებელი საკვები ნივთიერებებით და ეთერზეთებით.

მიხაკს აქვს შემდეგი თვისებები: ანტისეპტიკური, სამკურნალო, ანტიბაქტერიული, ანტიოქსიდანტური, ტკივილგამაყუჩებელი და ანთების საწინააღმდეგო.

რეკომენდებულია ხველების, ნაწლავის გაზების, ანთების, კბილის ტკივილის, ბრონქიტის სამკურნალოდ გამოყენება, ასევე წონის დაკლების მიზნით, რადგან ის აჩქარებს მეტაბოლიზმს და აუმჯობესებს საჭმლის მონელებას, ხელს უწყობს ცხიმების შემცირებას.

ევგენოლი არის ნივთიერება, რომელიც მიხაკს აძლევს სუნის და სამკურნალო თვისებებით გამოირჩევა.

ევგენოლის წყალობით, მიხაკს აქვს ანტისეპტიკური და საანესთეზიო თვისებები.

არსებობს კვლევები, რომლებმაც დაადასტურეს მისი სასარგებლო თვისებები საჭმლის მომნელებელი სისტემის კიბოსა და სახსრების ანთებისთვის.

მიხაკში ჩვენ ასევე ვხვდებით მინერალებს, როგორიცაა რკინა, მანგანუმი, კალიუმი, სელენი და მაგნიუმი. გარდა ამისა, იგი უზრუნველყოფს ვიტამინებს, A, C, K და ბეტა-კაროტინს.

მიხაკისგან შესანიშნავი ზეთი მიიღება, რომელიც გამოიყენება სუსტი ფრჩხილების გასაძლიერებლად, ფრჩხილის სოკოვანი ინფექციების წინააღმდეგ საბრძოლველად.

კიდევ ერთი სუპერ ეფექტური მიიღწევა მიხაკის ექსტრაქტით.

მიხაკის ექსტრაქტი გამოიყენება სოკოების და ვირუსების სამკურნალოდ. წყალში შერევით იგი გამოიყენება როგორც პირის ღრუს ანტისეპტიკური საშუალება. სუფთა ექსტრაქტი გამოიყენება მწერების ნაკბენებისგან ქავილის აღმოსაფხვრელად.

აქ მოცემულია მიხაკის ზეთის და ექსტრაქტის მხოლოდ 10 გამოყენების გზა:

1. ტკივილგამაყუჩებელი და ანტისეპტიკური

მიხაკი ათავისუფლებს კბილის, ღრძილებსა და ყელის ტკივილს. ასევე კარგი საშუალებაა ინფექციების, დამწვრობისა და ჭრილობების სამკურნალოდ.

2. სისხლის მიმოქცევა

ის ინტოქსიკაციას უკეთებს სისხლს და აუმჯობესებს სისხლის მიმოქცევას, ხელს უწყობს მთელ სხეულს და ასტიმულირებს იმუნურ სისტემას.

3. აცილებს ლორწოს

მიხაკი მოქმედებს როგორც საშუალება, რომელიც ამცირებს ყელსა და საყლაპავში არსებული ლორწოს.

4. აჩქარებს მეტაბოლიზმს

ის აჩქარებს მეტაბოლიზმს, ზრდის ნერწყვისა და სითხეების წარმოებას, რომლებიც პასუხისმგებელნი არიან საჭმლის მონელებაზე. ეს იწვევს ცხიმის სწრაფ დაწვას.

5. აუმჯობესებს საჭმლის მონელებას

მიხაკი აუმჯობესებს საჭმლის მონელებას, რადგან ეს ზრდის საჭმლის მომნელებელი ფერმენტების სეკრეციას. ის ებრძვის შეკრულობას და ამსუბუქებს გულისრევასა და კუჭის ტკივილს.

6. კრუნჩხვები

ის ამცირებს კუნთების კრუნჩხვებს და თავიდან გაცილებთ მატ.

7. ანტისეპტიკი

მიხაკი არის კარგი ანტისეპტი, რომელიც მოქმედებს პირის ღრუსა და კუჭში ნაპოვნი ბაქტერიების წინააღმდეგ და ხელს უწყობს ცუდი სუნთქვის აღმოფხვრას.

8. ფარისებრი

ის ასევე სასარგებლოა ფარისებრი ჯირკვლისთვის და მოქმედებს როგორც ჰიპოთირეოზის, ასევე ჰიპერთირეოზის თავიდან ასაცილებლად.

9. ქოლესტერინის კონტროლი

მიხაკი ხელს უწყობს ცუდი ქოლესტერინის კონტროლს.

10. ანთების საწინააღმდეგო

ის არის ანთების საწინააღმდეგო კარგი ბუნებრივი საშუალება, რომელიც ეხმარება ანთებითი დაავადებების წინააღმდეგ ბრძოლას.

იმისათვის, რომ ისარგებლოს მიხაკით, შინაგანი პრობლემების შემთხვევაში, როგორიცაა ანთება და საჭმლის მომნელებელი პრობლემები, იდეალურად გამოგადგებათ ჩაი.

1 ლიტრი წყალი მიიყვანეთ ადუღებამდე, დაამატეთ 1 ჩაის კოვზი მიხაკი და გააგრძელეთ დუღილი კიდევ 10 წუთის განმავლობაში. დააფარეთ და დაელოდეთ, სანამ ბოლომდე არ გაგრილდება. დალიეთ არა უმეტეს 3 ჭიქა დღეში.

მიხაკის ზეთი რეკომენდებულია ფრჩხილების გასაძლიერებლად, ფრჩხილების სოკოვანი ინფექციების და კანზე სოკოების წინააღმდეგ ბრძოლისთვის.

ზეთის მოსამზადებლად აურიეთ 30 გ მიხაკი 200 მლ ზეითუნის ზეთში ან მზესუმზირის ზეთში და ადუღეთ დაბალ სითბოზე ერთი საათის განმავლობაში.

ნება მიეცით გაცივდეს, გაწურეთ და შეინახეთ სუფთა მინის კონტეინერში.

მიხაკის ექსტრაქტი სოკოებთან და ვირუსებთან ბრძოლის მიზნით.

იხსნება ალკოჰოლში ან წყალში, ის შეიძლება გამოყენებულ იქნას როგორც კარგი არომატი.

წყლით შერეული, ის მოქმედებს როგორც პირის ღრუს ანტისეპტიკური საშუალება.

ექსტრაქტის ერთი ჩაის ჭიქა გამოიყენება გენიტალური კანდიდოზის დროს. ჩამოიბანეთ დღეში ორჯერ, დილით და ძილის წინ.

სუფთა ექსტრაქტი ასევე ემსახურება მწერების ნაკბენებისგან ქავილის განთავისუფლებას. ექსტრაქტის შესაქმნელად, მუქი შუშის კონტეინერში მოათავსეთ 30 გრამი მიხაკი და 300 მლ არაყი. შეურიეთ და დატოვეთ მინიმუმ ორი თვის განმავლობაში.

ის მზად იქნება გამოსაყენებლად, როდესაც სითხე გახდება ყავისფერი.

მნიშვნელოვანია: მიხაკის უკუნაჩვენები ვლინდება ორსულ და მეძუძურ ქალებში, 6 წლამდე ასაკის ბავშვებში და კუჭ-ნაწლავის პრობლემების და ნევროლოგიური დარღვევების დროს.