კომპოტი „მარწყვის მოჰიტო“ შესანახად გაზეთიდან ამოჭრილი რეცეპტით

თუ წელს მარწყვი ჯერ არ გიჭამიათ, ბაზარში გაიქეცით, თუ არადა შეიძლება ვერ მიუსწროთ. მარწყვის სეზონი უკვე მთავრდება, ჩვენ კი კენკრის და ხილის გემრიელი კონსერვების უამრავი რეცეპტი გვაქვს. დესერტების გარდა, რომლებიც სიცხეში გიშველით, გთავაზობთ კომპოტის რეცეპტს, რომელიც როგორც ზაფხულში, ასევე ზამთარში გაგახარებთ. კერძოდ, საუბარია მარწყვის მოჰიტოზე.

როგორ გავაკეთოთ მოჰიტო

დღეს გიამბობთ, თუ როგორ მოამზადოთ მოჰიტო ქილებში შესანახად სახლის პირობებში. თუ არომატული მარწყვის კომპოტი გიყვართ, მარტივ, მაგრამ ერთგულ რეცეპტს გთავაზობთ. შეგიძლიათ პროპორციები თამამად გააორმაგოთ. რეცეპტში ინგრედიენტები ერთ სამლიტრიან ქილაზეა გათვლილი.

ინგრედიენტები:

  • 500 გრ მარწყვი
  • 20 გრ ლიმონი
  • 10 გრ პიტნა
  • 300 გრ შაქარი
  • 3 ლ წყალი

მომზადება:

1. მარწყვი გარეცხეთ და ყუნწები მოაშორეთ.

2. გარეცხილი პიტნის ტოტები, 3 ნაჭერი ლიმონი და მარწყვი ქილაში მოათავსეთ. შეგიძლიათ ქილა არ გაასტერილოთ, უბრალოდ გამდინარე წყალში სოდით კარგად გარეცხეთ.

3. წყალი აადუღეთ და მდუღარე წყალი ქილაში ჩაასხით. ნახევარი საათით გააჩერეთ.

4. ნახევარ საათში ნაყენი ქვაბში გადაწურეთ და შაქარი დაუმატეთ. სიროფი ადუღებამდე ხარშეთ და შემდეგ კიდევ 3 წუთით ადუღეთ.

5. მზა სიროფი მარწყვით სავსე ქილას დაასხით და ანადუღარი თავსახურით მოხუფეთ. ფრთხილად გადააბრუნეთ და შეფუთეთ. სრულად გაგრილების შემდეგ საკუჭნაოში ზამთრის დადგომამდე შეინახეთ.

აი, როგორ მოამზადოთ უნდა უალკოჰოლო მოჰიტო, რომელიც ბავშვებს და უფროსებს ერთნაირად უყვარს. ის ზედმეტად ტკბილი არაა და გამაგრილებელია. ასეთი კომპოტი ცხელ სეზონზე იდეალურია. საკმარისია გაგრილება აცადოთ და რამდენიმე ყინულის კუბი დაუმატოთ. შეგიძლიათ კოქტეილი გაყინოთ, ნატურალური გაყინული წვენი გამოგივათ – მაღაზიის ნაყინის კარგი ალტერნატივა.