ბაზლამა თურქული კვერია. თურქები მას საუზმეზე მიირთმევენ, ჩაისთან ერთად, ზემოდან კი კარაქს უსვამენ. ასევე, ბაზლამას ძალიან უხდება მყარი ყველი.
კლასიკური რეცეპტით, კვერი საფუვრითა და წყლით მზადდება. თუმცა, თუ საფუვრიან ცომთან არ მეგობრობთ, ალტერნატიული რეცეპტი ნამდვილად მოგეწონებათ.
როგორ მოვამზადოთ კვერი ტაფაზე
ამ კვერის უზარმაზარი დადებითი მხარე ისაა, რომ ინგრედიენტების ჩამოთვლა 1 ხელზე შეიძლება. მათ შორის არაა ძვირადღირებული პროდუქტები, უცნობი სანელებლები. მხოლოდ უბრალო პროდუქტები, რომლებსაც სამზარეულოში ხშირად ხედავთ. ჩვენი რედაქცია გიამბობთ, თუ როგორ უნდა მოვამზადოთ კვერები საშინაო პირობებში.
ინგრედიენტები:
- 400 გ ხორბლის ფქვილი
- 250 მლ კეფირი
- მარილი გემოვნებით
- 1 ჩ.კ. სოდა
მომზადება
1. გაცერით ფქვილი, მარილი და სოდა.
2. მოზილეთ რბილი ცომი. კეფირის კონსისტენციის მიხედვით, შეიძლება იგი ცოტათი მეტი ან ნაკლები დაგჭირდეთ, ვიდრე რეცეპტშია მითითებული. მთავარია, ნაზი ცომი გამოვიდეს.
3. ცომი ხელებზე რომ არ მიგეკროთ, წაისვით ზეთი.
4. შედგით ცომი მაცივარში 10 წუთით.
5. დაამრგვალეთ ცომი ძეხვის ფორმით და დაყავით 5 ნაწილად. თითოეული ნაწილი გააბრტყელეთ თხელ მრგვალ ფირფიტად.
6. დაჩხვლიტეთ ფირფიტები ჩანგლით მთელ პერიმეტრზე. კარგად გაახურეთ ტაფა.
7. საშუალო ცეცხლზე შეწვით კვერი ორივე მხრიდან. ტაფაზე ზეთის ან კარაქის წასმა საჭირო არაა. როცა კვერები შეიწვება, წაუსვით კარაქი.
უბრალოდ შეხედეთ, როგორი მადისაღმძვრელი კვერები გამოვიდა. ეს შესანიშნავად ჩაანაცვლებს ნაყიდ პურს. არაფერია კეფირის ღვეზლის მომზადებაზე უფრო მარტივი.
ეს დიასახლისი ისე მოხერხებულად აკეთებს კვერებს, რომ 15 წუთში ყველაფერს ამზადებს. იხილეთ ვიდეო, რომელშიც იგი დაწვრილებით ყვება, თუ როგორ უნდა მოამზადოთ ფუმფულა, ხრაშუნა კვერები.